Det är mycket som händer i Willes liv just nu. Igår fyllde
han ett halvt år och idag har han fått smaka på både kyckling och pumpa för
första gången. Här kommer ett enkelt recept på en riktigt god puré gjord på
pumpa, potatis och kyckling.
Du behöver:
pumpa
potatis, gärna ekologisk (fast eller mjölig spelar ingen roll)
kycklingfilé, gärna ekologisk
ett eller kanske två lagerblad
några svartpepparkorn
Mängden bestämmer du själv, tänk två tredjedelar pumpa och
potatis, en tredjedel kycklingfilé. Jag gjorde en lite mindre sats på en
kycklingfilé, halva pumpan och en stor potatis (ett lagerblad och tre
svartpepparkorn). Koka upp vatten i en kastrull, du behöver så mycket vatten så
att det precis täcker. Halvera pumpan och skrapa ur kärnorna. Dela den i bitar
och skär bort skalet, därefter hackar du ner den i småbitar (ca 1-2 cm stora).
Skala potatis och dela i lika stora bitar som pumpan. Kycklingen kan delas i
lite större bitar. Släng ner i kokande vatten, allt på en gång. Lägg i
lagerblad och svartpepparkorn (viktigt - kom ihåg hur många svartpepparkorn du
lagt i). Koka med lock i ca 7-10 minuter, kolla med en sticka att pumpan och
potatisen är kokt. Sila av och ta bort lagerblad och svartpepparkorn. Mixa till
slät puré. Tillsätt 1 tsk rapsolja till varje portion.
Ett bra tips jag fick var att lägga tex svartpepparkorn och lagerblad i en tesil som sedan lätt kunde tas ut när maten skulle mixas :-)
SvaraRaderaHej Nena
RaderaJa men det är ju perfekt, tusen tack för tipset!
Ha de gott!