torsdag 6 juni 2013

asiatisk laxrätt.



När jag lagar mat till Wille så utgår jag ifrån vad vi själva ska äta. Med lite anpassning så fungerar det nästa alltid att laga samma mat. Idag blev vi sugna på något kryddstarkt till lunch. Det ekar nästan i vår kyl för tillfället men hittade squash, broccoli, ingefära, sweetchilisås och fisksås. Lax tinad från frysen, vitlök, chili powder och ris, detta fick bli ingredienserna till dagens lunch. Wille får inte chili powder, sweetchili- och fisksås i sin rätt.

Recept till ca 3 vuxna och 3 smakportioner

3 st laxfiléer
2 st squash
1 broccolihuvud
1 vitlök
ca 2 tsk riven färsk ingefära
1,5 dl vatten
0,5 dl fisksås
0,5-1 dl sweetchilisås
chili powder (Santa Maria)
Kokt ris 3 portioner (ICAs I love Eco, basmatiris använder vi)

Sätt på ugnen, 175 C. Koka riset – utan salt. Skär squash och broccoli i mindre bitar. In med laxen i ugnen i ca 10 minuter. Stek squash, broccoli och vitlök i lite olja (jag använder en stekpanna med höga kanter). Häll i vatten och låt detta nästan koka bort (detta hade jag hoppat över om maten bara var till oss men nu är det bra om grönsakerna blir mjukare). När grönsakerna, laxen och riset är klart, ta så mycket som du behöver till den lilla och mixa till önskad konsistens. Tillsätt vatten om det behövs och rapsolja har du antingen i direkt eller tillsätter till varje portion. Häll över riset i stekpannan, höj värmen rejält och krydda med riven ingefära, fisk- och sweetchilisås och chili powder. Rör om och låt steka nån minut. Salta och peppra laxen. All done!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar