söndag 2 juni 2013

skrädmjölsgröt.


Som ett alternativ till de industritillverkade grötarna testade vi igår att laga skrädmjölsgröt. Skrädmjöl är tillverkat av ekologisk hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Detta mjöl passar bra att göra barnets första gröt av då just havre innehåller små mängder gluten. 

Recept till en portion

1/2 dl skrädmjöl
ca 2 dl vatten (jag spädde på lite efter hand tills jag fick den konsistens jag önskade)
1 tsk rapsolja
toppa med valfri frukt/bärbpuré

Blanda mjöl och vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud i några minuter och låt sedan gröten stå och svälla och svalna i ytterligare några minuter. Blanda ner rapsolja och puré och servera.

Vi testade bara några skedar igår men de gick ner utan några sura miner. Nästa gång ska jag nog blanda ner lite havregrynskross också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar