onsdag 22 maj 2013

pumpa- & kycklingpuré.


Det är mycket som händer i Willes liv just nu. Igår fyllde han ett halvt år och idag har han fått smaka på både kyckling och pumpa för första gången. Här kommer ett enkelt recept på en riktigt god puré gjord på pumpa, potatis och kyckling. 

Du behöver:

pumpa
potatis, gärna ekologisk (fast eller mjölig spelar ingen roll)
kycklingfilé, gärna ekologisk
ett eller kanske två lagerblad
några svartpepparkorn


Mängden bestämmer du själv, tänk två tredjedelar pumpa och potatis, en tredjedel kycklingfilé. Jag gjorde en lite mindre sats på en kycklingfilé, halva pumpan och en stor potatis (ett lagerblad och tre svartpepparkorn). Koka upp vatten i en kastrull, du behöver så mycket vatten så att det precis täcker. Halvera pumpan och skrapa ur kärnorna. Dela den i bitar och skär bort skalet, därefter hackar du ner den i småbitar (ca 1-2 cm stora). Skala potatis och dela i lika stora bitar som pumpan. Kycklingen kan delas i lite större bitar. Släng ner i kokande vatten, allt på en gång. Lägg i lagerblad och svartpepparkorn (viktigt - kom ihåg hur många svartpepparkorn du lagt i). Koka med lock i ca 7-10 minuter, kolla med en sticka att pumpan och potatisen är kokt. Sila av och ta bort lagerblad och svartpepparkorn. Mixa till slät puré. Tillsätt 1 tsk rapsolja till varje portion. 

2 kommentarer:

  1. Ett bra tips jag fick var att lägga tex svartpepparkorn och lagerblad i en tesil som sedan lätt kunde tas ut när maten skulle mixas :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nena
      Ja men det är ju perfekt, tusen tack för tipset!
      Ha de gott!

      Radera